Imamo novo sestavo medparlamentarnih delegacij!

V času, kjer so diplomacija in dialog pomembnejši kot kdajkoli prej, smo na tokratnem plenarnem zasedanju v Strasbourgu tudi uradno potrdili sestavo medparlamentarnih delegacij, znotraj katerih sem prevzela pomembne odgovornosti.

Delegacije so pomembne, ker krepijo odnose z državami, črtajo smernice in vzdržujejo dialog s političnimi predstavniki ter – še najpomembnejše – civilno družbo.

Z velikim zanosom tako nadaljujem svoje delo v delegaciji za odnose s Palestino, tokrat kot polnopravna članica. Politični pritisk na Izrael, jasna obsodba genocida in dosledna podpora mirovnim prizadevanjem ostajajo moje prioritete. Kot članica delegacije bom še naprej podpirala prizadevanja za pravičen mir, ki temelji na spoštovanju mednarodnega prava in vzpostavitvi funkcionalne palestinske države.

Poleg tega sem bila imenovana tudi v delegacijo za odnose z Bosno in Hercegovino ter Kosovom. Tako Sarajevo kot Priština igrata pomembno vlogo v stabilnosti Zahodnega Balkana, regije, ki je za Unijo strateškega pomena. Skupaj s kolegicami in kolegi iz delegacije bomo vložili vse svoje znanje in izkušnje v to, da jima pomagamo na poti k polnopravnemu članstvu v Evropski uniji, obenem pa pri spodbujanju demokratičnih vrednot, izgradnji pravne države in podpori preostalim reformnim procesom, ki so nujen predpogoj za članstvo v Evropski uniji.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja