Evropska poslanka Irena Joveva je v torek, 10. septembra 2024, v izjavi za 24ur komentirala odločitev predsednice Evropske komisije o preložitvi predstavitve nove ekipe. ”Ta preložitev je kvečjemu dodaten čas za pogovore in priprave vseh članic oziroma kandidatov”, je ob tem izpostavila Joveva.

Za poslanko je preložitev predstavitve nove sestave Evropske komisije povsem logična z vidika spoštovanja postopkov izbora vseh držav članic, vključno s slovenskim parlamentom.

Nekateri želijo situacijo izkoristiti za notranjepolitične zdrahe, vendar po mnenju poslanke v resnici največjo škodo povzročajo sami sebi in svoji politični skupini, ki ji pripada tudi von der Leyen.

”Doma smo takšnih manevrov opozicije žal že navajeni, žal pa tudi to ni nobeno presenečenje za predsednico komisije, ki – verjemite – točno ve, kaj se dogaja in zakaj.”

Čeprav opozicija raje ustvarja nepotrebne zaplete namesto da bi se osredotočala na konstruktivne pogovore in razprave, pa je Joveva prepričana, da bo Marta Kos predstavljala odlično kandidatko.

”Marta Kos bo izjemna kandidatka in izjemna komisarka na kateremkoli področju”, je zaključila Joveva.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja